مصرف بیش از اندازه پروتئین دقیقا چقدر است؟

مصرف بیش از اندازه پروتئین دقیقا چقدر است؟

به گزارش کونفه، پروتئین برای حفظ عضلات و سلامت عمومی بدن ضروریست اما زیاده روی در مصرف آن، عوارض و خطرات جدی بهمراه دارد.


به گزارش کونفه به نقل از ایسنا، به قول دکتر «جوزف آنتون»، کارشناس در حوزه طول عمر انسان، مصرف بیش از اندازه پروتئین بخصوص از منابع حیوانی، سطح فاکتور رشد شبه انسولین۱ یا «آی جی اف-۱» (IGF-۱) را زیاد می کند. این ماده، نوعی هورمون است که همراه با هورمون رشد به تشکیل و رشد استخوان و بافت های بدن کمک می نماید.
آی جی اف-۱ هورمونی است که عموما در کبد تولید می شود و در رشد و تنظیم متابولیسم نقش کلیدی دارد. دکتر آنتون توضیح می دهد: این هورمون در دوران کودکی و برای ترمیم عضلات ضروریست اما بالا بودن دائمی آی جی اف-۱ در بزرگسالی با پیری زیستی سریع تر و در نتیجه افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری های در رابطه با سن بخصوص سرطان همراه می باشد.
افزایش رشد سلولی بدون درنظر گرفتن روند ترمیم و احیا، خطر بروز جهش های دی ان ای را بالا می برد، جهش هایی که امکان دارد برخی سرطان ها، دیابت نوع۲ و بیماری های قلبی ـ عروقی را سبب شوند. به قول آنتون، عضلات بدن را سریع تر از روند طبیعی با پیری زودرس مواجه می کند.
این مساله به سن و اهدافی که برای سلامت دنبال می کنید، بستگی دارد. آنتون می گوید اگر کمتر از ۶۵ سال دارید، مصرف روزانه ۰.۳۱ تا ۰.۳۶ گرم پروتئین گیاهی به ازای هر نیم کیلوگرم وزن بدنتان کافی است. برای نمونه، فردی که حدود ۶۸ کیلوگرم وزن دارد باید روزانه بین ۴۶.۵ تا ۵۴ گرم پروتئین مصرف کند که حدودا با هفت عدد تخم مرغ بزرگ، ۲۰۰ گرم سینه مرغ یا دو فنجان عدس پخته برابر است. اگر بیشتر از ۶۵ سال دارید و عضلاتتان درحال ضعیف شدن و وزنتان در حال کم شدن است، باید مصرف پروتئین را کمی افزایش دهید. آنتون سفارش می کند که این افراد می توانند مصرف پروتئین را از منابعی مانند ماهی، تخم مرغ، پنیر و ماست تهیه شده از شیر بز یا گوسفند بالا برند.
به گزارش ایندیپندنت، آنتون در مورد رژیم های غذایی کارنیور (Carnivore Diet) یعنی رژیم هایی که صرفاً بر پایه گوشتخواری است و اینروزها هم متداول شده می گوید: شاید بتوان به درستی اجرایش کرد اما معمولاً کمتر کسی موفق به انجام آن می شود.
او اخطار می دهد: مصرف بالای آی جی اف -۱ و چربی های اشباع با افزایش ریسک بیماری های قلبی و سرطان ها همچون سرطان روده بزرگ مرتبط می باشد. همینطور حذف فیبر غذایی که برای سلامت روده ضروریست، سبب ایجاد اختلال در میکروبیوم روده و افزایش ریسک بیماری های مزمن مانند التهاب روده شود. حذف میوه ها، سبزیجات و سایر خوراکیهای گیاهی هم بدن را از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مهم محروم می کند.
به این ترتیب، آنتون رژیم غذایی متعادل با تمرکز بر خوراک های گیاهی را سفارش می کند. این رژیم سرشار از کربوهیدات های پیچیده مانند غلات کامل و حبوبات، پروتئین گیاهی یا دریایی و چربی های سالم مانند آجیل ها و مغزی جات است. به قول متخصصان، سطح بهینه آی جی اف-۱ بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ است و اگر کمتر از ۱۳۰ باشد به پروتئین بیشتر نیاز دارید. اگر هم بالاتر از ۱۶۰ باشد، نشان دهنده پیری زودرس است.



1404/03/13
10:59:11
5.0 / 5
32
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , استخوان , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

کونفه